Bugün Köy Turunda görevliydim, İlk önce Şirince ardından Kirazlı Köy' gittik.
Müdürümün benden isteği üzerine Kumda Kahveyi araştırdım, buldum.
Büyük değirmen taşının içine bir mekanizma yerleştirmişler alttan ısıtmalı, kum var üzerinde kahveyi bakır cezvelerle orada pişiriyorlar. Ocaktakinden çok daha hızlı pişiyor, çünkü cezvenin her yanı ısınıyor.
Çok da leziz oluyor :) Ayrıca Turistlerin ve misafirlerin ilgisini çekiyor :)
Damla sakızlı ve sade olmak üzere 2 çeşidi var :) Enteresan geldi bana, ilk defa görüyorum bunu, közde kahveden sonra .. Nasıl da leziz olmuş anlatamam..
Mis gibi , afiyetle içtim :) Her Şirinceye gidildiğinde içilesi ..
Müdürümün benden isteği üzerine Kumda Kahveyi araştırdım, buldum.
Büyük değirmen taşının içine bir mekanizma yerleştirmişler alttan ısıtmalı, kum var üzerinde kahveyi bakır cezvelerle orada pişiriyorlar. Ocaktakinden çok daha hızlı pişiyor, çünkü cezvenin her yanı ısınıyor.
Çok da leziz oluyor :) Ayrıca Turistlerin ve misafirlerin ilgisini çekiyor :)
Damla sakızlı ve sade olmak üzere 2 çeşidi var :) Enteresan geldi bana, ilk defa görüyorum bunu, közde kahveden sonra .. Nasıl da leziz olmuş anlatamam..
Mis gibi , afiyetle içtim :) Her Şirinceye gidildiğinde içilesi ..
Yorumlar
Yorum Gönder