Ana içeriğe atla

Yorgun Kadınlar'ın Günü


Çoğu erkeğin iç dünyası gizlidir, o erkeğin hayatındaki en önemli kadınlardan biri de olsanız, onun nasıl uyuduğunu, nasıl uyandığını, neyi sevdiğini veya sevmediğini de bilseniz bu çok mühim değil, bilirsiniz. Ama bir çok şey yinede sizden ayrı,saklı,habersiz yaşanır gider onun iç dünyasında. Bunları anlamanız için, sanırım müneccim boku yemiş olmanız gerekir, küçükken belki.. O boku yemediyseniz işiniz zor !
Kadın dili vardır derler, onu bilmek gerek. Aynısından bir tane de erkekler için var bence. Anlamak bazen zor.
Belli başlı konulara ayrılmalı sanırım bu durum, kıskançlık başı çekebilir mesela. Anlayışsızlık, peşisıra ..

Erkeğin kanunu kuralı sert olur. Sevmesi de sıkı olur. O size sarıldı mı dünyayı kucakladım sanırsınız.
Zaten dünyanızı değiştirmek için,gelir ve değiştirir. Aşk başınızı fena döndürür, dünyamı dönüyor yoksa o'nun nefes alması mı sizin dünyanızın dönmesine tek sebep oluyor, kafanız karışır.

Ama bir erkek kıskandığı zaman, takılır kalır. Ne yaparsanız yapın, onun yapacaklarına engel olamazsınız. Yaşanacaksa yaşanacak! Dedim ya, kanunu kuralı sıkıdır.
Bir de sanırım, ataerkil bir toplumdan gelmemiz, ataerkil bir aile yapısı derken,bu erkeğin içine öyle bir kazınmış ki, o ne derse o olacak! Yada siz söylediniz ya, o istemiyorsa o olmayacak. Anlayışsızlık dense buna, çok daha açıklar sanırım durumu.
Empati kurmak zor mesele.

Yalan yok, sevdi mi çok sever erkeğin en hası. Has erkek tanımına girmeyeceğim bile, zordur zira anlatması. Ama bazen öyle bir hal alıyor ki, sinirli has erkek; sanırsınız ki dünyada en çok sizden nefret ediyor.

İnsan yoruluyor, bocalıyor, ruh hali o gün onu ayakta tutmaya bile yetmiyor bazen. Anlayış istiyor ama kendinden çok ödün verdiğini düşünüyor insan, erkek yada kadın fark etmez. Ama zaten ilişkilerde birbirlerinden alarak tamamlamıyorlar mı ten uyumlarını, hayatlarını,umutlarını?
Mesele bence de bu, birbirini tamamlamak.

Sevmek sadece yetmiyor, yanında birçok şeyi daha istiyor aşk, hayata tutunmak için. Kanun kural tanımıyor bazı şeyler..
En büyük hatayı, hataları üst üste dizerek, biriktirerek yapıyor insanlar.

Özür dilemek. Büyük erdem derler.
Konuşmadan üstü örtülen, özür dilemeden kapanan onca konu, ard arda birikiyor. Kadınlar konuşup,tartışıp ve özür beklerken konuyu kapamak için, erkekler şebeklik ve şirinlikle üstünü kapatmayı yeğliyor.Ne özür bekliyor ne de diliyor. Onların özür dileme şekli bu, değişmiyor. Onlar böyle özür diliyor.

Kadınların çocuk gibi olduklarını söylerler, ama erkekler onlardan daha da çocuk oluyorlar. Büyümeye, eğitilmeye, yoğrulmaya müsait, istekli belki.. Kadın yapıyor yuvayı da, dişi kuş ya .. Anaç,istekli,hep olumlu, hep ılımlı,yoruluyor kadın.

Kadınların yorgunluğu, ev işi, yemek,bulaşık,ütü,çocuk bakmak,toz almak,evi toparlamak olmuyor.
Bu onlara vız geliyor aslında, kadınları sadece ama sadece erkekler yoruyor.

Hem sever hem döver diye bir tabir vardır ya, evet doğru,erkek sevdi mi tam sever, ama dövdü mü tam döver!
Fiziki düşünmeyin hep, erkekler kadınların duygularını,kendi kanun ve kurallarıyla dövüyorlar. Hırpalıyorlar.

Bir gün'e sığar mı bilmiyorum ama,
Sadece ve sadece yorgun kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şirince Köyü / Kumda Kahve

Bugün Köy Turunda görevliydim, İlk önce Şirince ardından Kirazlı Köy' gittik. Müdürümün benden isteği üzerine Kumda Kahveyi araştırdım, buldum. Büyük değirmen taşının içine bir mekanizma yerleştirmişler alttan ısıtmalı, kum var üzerinde kahveyi bakır cezvelerle orada pişiriyorlar. Ocaktakinden çok daha hızlı pişiyor, çünkü cezvenin her yanı ısınıyor. Çok da leziz oluyor :) Ayrıca Turistlerin ve misafirlerin ilgisini çekiyor :) Damla sakızlı ve sade olmak üzere 2 çeşidi var :) Enteresan geldi bana, ilk defa görüyorum bunu, közde kahveden sonra .. Nasıl da leziz olmuş anlatamam..                    Mis gibi , afiyetle içtim :)  Her Şirinceye gidildiğinde içilesi ..

Uzun Zaman Sonra Merhabaaaa

Uzuunn zaman sonra yeniden burdayım, çok zaman olmuş yazmayalı.. Dün aklıma düştü yeniden, akıp giden zamana kapılıp, hayatın gidişine koşarak yetişmeye çalışırken zaman ayıramadığım onca şeye üzülürken, burası düşüverdi aklıma.. Zaman ayıramadığım şeylere üzülüyorum, içim gidiyor daha çok şey sığdırmak gerek hayata.. Evlendim, eve alışma süreci, evliliğe alışma süreci derken, işler kötüye gitti Turizm sektörünün düşüşünden bende nasibi aldım ve işten ayrılmak zorunda kaldım, şans ki aynı gün başka bir iş buldum ve başladım, yeni işime de alıştım hatta, her şey yolunda şükür :) Bahar da gelmiş, yaza kapı aralanmış.. Yeni başlangıçlar yapmışım, umutlarım,hayallerim var ohh değmeyin keyfime :) Güneşlenip denize girme hayalinden kendimi alamaz durumdayım şu sıra, bide vücut olarak da hazır olsam keşke yaza :) Neyse olsun bugün tekrar başlayacağım rejime :) Maviniz bol olsun, yüzünüz hep gülsün :) Görüşürüzz
‎" gürültü, patırtının ortasında sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur bulunduğunu unutma. başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. ama kimseye teslim olma. telaşsız, açık ve seçik konuş. başkalarına da kulak ver. aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü dünyada herkesin bir hikayesi vardır. yalnız planların değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış. ne kadar küçük olursa olsun işinle ilgilen; hayattaki dayanağın odur. olduğun gibi görün. sevmediğin zaman sever gibi yapma. aşka burun kıvırma sakın; o çöl ortasında çimenli bir yerdir. yılların geçmesine öfkelenme; gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. ara sıra isyana yönelecek gibi olsan bile hatırla ki, kainatı yargılamak imkansızdır. onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol. görmeye çalış ki, bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya yine de güzeldir. " Alıntı